LINDER ALUMINIUMBÅTAR

Företag

Om LINDER ALUMINIUMBÅTAR

En sannsaga, den om en liten småländsk kille vid namn Lars-Göran som från pappas roddbåt drog abborre i sjön de bodde vid. Saltstänkt var väl inte uppväxten precis, men den väckte lusten för sjöliv. Varpå far och son snickrade ihop en kajak i hönshuset.

 

Nästa bygge blev en "galosch", en riktig utombordsracer. Sen väcktes intresset för vattenskidor och grabben, ännu inte fyllda 20, konstruerade och byggde en plastbåt för de farter han behövde. Den väckte den blandning av nyfikenhet, avundsjuka och beundran som fick spekulanter att börja knacka på hönshusdörren.

 

Så föddes varje vinter en eller två nya båtar bland övergivna värpbalar och 1966 startade Lars-Göran firma. Den producerade i första hand glasfiberkanoter. Några år senare var de två i firman, 1974 så många att de inte fick plats. Med sju anställda i nya lokaler hakade de på den kanotboom som exploderade i slutet av 70-talet.

 

Snart sålde de 2.000 kanadensare och lite andra "ströbåtar" om året. Det var då familjenamnet blev varumärke på riktigt - Linder. Det var också i den vevan man började snegla på aluminium. Lars-Göran gjorde två resor till USA för att hitta något riktigt bra att importera. Men inget var så bra att han ville kalla det Linder. Alltså, man körde sitt eget race och tog fram egna aluminiumkanoter som sålde som smör.

 

Första året, 1981, hamnade man nästan 100% över budget vilket gjorde Linder till ett ännu starkare varumärke. 1983 lanserade Linder sin första roddbåt i aluminium. Det var Fishing 410, den lilla klassiker som följdes av Fishing 440 - numera Europas mest köpta. Eftersom framgång föder framgång gick Linder efter drygt 40 år till havs. 2004 lanserades Arkip 460 från familjen som blivit ett varumärke. 2008 sjösatte vi Sportsman 445.

 

Och vi är inne på andra generationen Linder - Cecilia och Jessica.

Sagan fortsätter.

Plats


Annonser

Inga annonser

Ett blått nyhetsbrev

Få nyhetsbrev med alla nya annonser

Ange din epostadress nedan så får du varje kväll eller fredag eftermiddag ett epostmeddelande med alla annonser som lagts in under dagen. Du kan enkelt avsluta din prenumeration när du själv vill.